Staden (03/01/2022) – MOL CY is verheugd de voltooiing van een management buy-out en de herstructurering van de raad van bestuur aan te kondigen.

De MOL groep heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende voertuigbouwer en toeleverancier van machineonderdelen met vestigingen in Staden (BE), Kachtem (BE) en Nijmegen (NL) met meer dan 75 jaar ervaring en expertise op het gebied van de constructie van trucks, trailers en vuilniswagens en andere industriële installaties.
De MBO luidt een nieuw tijdperk in voor de MOL groep en heeft de groep voorzien van een passende leiderschapsstructuur om de pensionering van Martin Mol mogelijk te maken en de MOL groep te blijven voortstuwen in de toekomst.

De nieuwe aandeelhouders – gedelegeerd bestuurders zijn Alexander Desplentere, Bram Callewaert en Lieven Neuville.
❖ Alexander (44j) werkt al 20 jaar bij het bedrijf, gestart in R&D, en sedert vele jaren verzorgt hij de algemene leiding van de activiteit vuilniswagens.
❖ Bram (38j) is gestart bij MOL CY in 2006 als projectleider binnen de afdeling trucks, na een 5-tal jaar is hij hoofd geworden van de IT-afdeling en meer recent ook eindverantwoordelijke voor het magazijn .
❖ Lieven (53j) is ruim dertig jaar actief in de voertuigafdeling, eerst als projectleider en later als technisch-commercieel verantwoordelijke.

Zij zullen nauw betrokken blijven bij hun huidige werkterreinen, naast de nieuwe uitdagingen die de functie van algemeen directeur met zich meebrengt. Martin Mol blijft zijn enorme kennis en inzicht ter beschikking stellen en zal de raad van bestuur voorzitten.
De nieuwe aandeelhouders zijn verheugd en vereerd het jarenlange succes van de MOL groep te kunnen voortzetten en danken Martin voor zijn toewijding en gedrevenheid gedurende de voorbije 47 jaar en voor het opzetten van een opvolgingsplan dat de continuïteit voor ons personeel, onze klanten en leveranciers waarborgt.
Dit is het begin van een nieuwe periode voor de MOL groep, waarvan we overtuigd zijn dat die de toekomstige groei en kansen voor alle betrokkenen zal bevorderen.