Ons 100ste spoor-rangeervoertuig werd deze week in dienst genomen door de firma BP.   Hierbij kregen de medewerkers van BP Geel ook een opleiding.  De Rail Route, zoals deze voertuigen ook genoemd worden, zal worden ingezet op de BP-site in Geel. In 2004 startten we bij MOL met de productie van deze spoor/wegvoertuigen naar eigen ontwerp.  Ondertussen worden ze niet enkel in eigen land ingezet maar rijden de spoorvoertuigen bij bedrijven in heel Europa tot Rusland en Turkije toe

Bij MOL produceren wij naast onze gekende trailers en XXL voertuigen voor woestijntoepassingen ook spoor/weg voertuigen. Deze rangeervoertuigen zijn ontworpen om zowel op het spoor als op de weg te rijden en worden ingezet om wagons te verplaatsen binnen industriële bedrijven, havens en werkplaatsen van spoorwegmaatschappijen. Als bedrijf met duidelijk een breed scala aan transportoplossingen zijn wij bij MOL CY in binnen- en buitenland befaamd.

Ondertussen hebben we al heel wat MOL-rangeervoertuigen rondrijden bij klanten zoals bijvoorbeeld NMBS en de Deutsche Bahn en hiervoor hebben we ook een uitstekende service na-verkoop. Klanten en opdrachtgevers moeten op logistiek gebied zo optimaal mogelijk bediend worden door middel van deze Rail Routes en zo leggen deze voertuigen dagelijks heel wat kilometers af. Als dan tijdens die vele kilometers iets verkeerd loopt wordt er snel gereageerd. ‘De klanten kunnen bij ons rekenen op een uitstekende service. Bij panne kunnen we zeer snel service ter plaatse leveren. Als er onderdelen voor een herstelling nodig zijn hebben we deze steeds op stock. Door de GSM-datamodule kunnen we indien nodig van op afstand het management van de locomotief overnemen om technische bijstand te verlenen en problemen op te lossen’ aldus Lieven Neuville.